Oreo Arretjescake

Oreo ‪Arretjescake‬

Oreo koekjes zijn al een traktatie op zich. Knapperige choco koekjes met een lekkere crème: Lekkerste. Koekjes. Ooit. Kun je je voorstellen hoe een Arretjescake met Oreo's smaakt? Wij waren benieuwd, dus we hebben een heuse Arretjescake met Oreo's gemaakt. Of noemen we het een Oreo'tjescake? We kunnen in ieder geval één ding verklappen: hij is LEKKER!

Ingrediënten van Oreo'tjescake

Hoe maak je het?

Smelt de boter met de bruine basterdsuiker en een gedeelte van de kristalsuiker (niet laten koken!). Klop het ei luchtig met de rest van de kristalsuiker. Voeg de cacao toe aan het ei mengsel en roer goed door. Laat de gesmolten boter ietwat afkoelen en voeg toe aan het ei-cacao mengsel. Crush de oreo's door met een deegroller (of honkbalknuppel of wat dan ook) op de verpakking te slaan. Voeg de gecrushte oreo's toe aan het boter-ei-cacao mengsel. Roer goed door en stort het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Druk het mengsel goed aan en zet een hele nacht in de koelkast.

Smakelijk!

PS1: Zoals bij de ingrediënten al gezegd: er mogen best nog wat extra koekjes in. Klinkt wellicht veel, maar omdat Oreo's veel zwaarder en compacter zijn dan mariakoekjes, valt de hoeveelheid uiteindelijk mee. Een beetje naar eigen inzicht toevoegen dus :)

PS2: Hij is lekkerrrrrrr!

Terug naar overzicht