Salame cioccolato

Italiaans Arretjescake dessert

Wanneer er een Italiaans dinertje wordt georganiseerd, met bijvoorbeeld een lekkere pasta als hoofdgerecht en een bellissima voorgerecht in Italiaanse sferen, dan staat een Italiaans dessert natuurlijk wel erg mooi. Daarom hebben we het volgende, hyper-gemakkelijke dessert voor je uitgekozen. Wanneer je je afvraagt wat je dan op de menukaart moet zetten? Noem het maar Salame cioccolato. Klinkt dat fancy, of wat?!

Ingrediënten

Hoe maak je het?

Maak één dag van te voren een basis Arretjescake en geef deze voldoende tijd om op te stijven in de koelkast. Indien je de aarbeiencoulis zelf maakt, dan kun je dit ook alvast doen. Dat doe je als volgt: Was de aardbeien en verwijder daarna de kroontjes. Snijd de aarbeien in stukken en doe deze in een kom met de poedersuiker en het citroensap. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde massa. Verwijder de pitjes door de massa door een zeef te halen. Er blijft dan een mooie, egale en pitloze aarbeiencoulis over.

D-day: bouw je toetje op. Leg twee kleine plakjes Arretjescake op een bordje. Leg er een mooie ronde bol vanille ijs naast. Spuit er vervolgens een toef slagroom bij en versier deze met twee biscotti's. Vervolgens voeg je een swirl aardbeiencoulis naar smaak toe.

Smakelijk!

Terug naar overzicht