Witte chocolade Oreo arretjescake

Witte chocolade Oreo arretjescake

Een witte chocolade arretjescake zónder boter? Don't worry, met deze arretjescake kom je zeker aan je calorieën, want deze is gemaakt op basis van gecondenseerde melk. En Oreo koekjes voor de goddelijke smaak. En voor de tropische flavour ook nog een vleugje kokos. Lekkerrrr. Hoe je dit prachtexemplaar in elkaar draait? Zo dus:

Wat heb je nodig

Hoe maak je em?

Snijd de Oreo koekjes in stukjes met een mes en zet deze koekstukjes apart.

Schenk vervolgens het blikje gecondenseerde melk in een pan en verwarm dit. Let op, blijf erbij en blijf roeren, de melk kan aanbranden. Haal de pan vervolgens van het vuur en los de witte chocolade op in de gecondeseerde melk. Mocht het mengsel te koud worden en de laatste stukjes chocolade niet meer smelten, zet het mengsel dan héél even terug op het vuur om het weer een klein beetje op te warmen.

Voeg de geraspte kokos toe aan het mengsel en roer goed door. Schep vervolgens de Oreo koekjes door het mengsel.

Leg een vel bakpapier in een cakevorm. Laat het papier de twee lange zijkanten van de vorm bedekken, en knip twee extra stukjes voor de korte zijkanten. Zo haal je je witte chocolade arretjescake er straks gemakkelijk uit. Stort het mengsel in de vorm. Strijk mooi glad en zet je arretjescake een hele nacht in de koelkast zodat deze goed kan opstijven.

(Wil je het überzoete een beetje compenseren? Rasp dan de schil van een limoen en verdeel dit over je cake. Zo krijgt je cake een friszure touch)

Eet smakelijk!

Credits: Dit recept komt van Betty van Dijk via MijnReceptenboek.nl.

Terug naar overzicht